Fick precis senaste numret av "Skolmat och vänner" i brevlådan. Blev ombedd att skriva en krönika i tidningen, men nu är det första gången jag läser den. Det är jag som är "Pappa på krigsstigen".
Det jag slås av efter en stunds läsning är att det är fullt av hjältar i skolmatsvärlden.
Jag läser om Eva Ahlgren, kostchef i Laholm, som trilskats med lagen om offentlig upphandling och nu, likt Lidingö, tvingas göra om den efter ett överklagande. Åh vad jag önskar att alla ni kostchefer och upphandlare samlas och byter erfarenheter med varandra.
Jag läser om Roy Qvarnström, köksmästare på Västra Hamnens skola i Malmö. Ett levande bevis på att det går att laga god mat till många med passion även i ett skolkök.
Nu fick hoppet om en bättre skolmat lite bränsle igen och jag håller med Chefredaktören Pär Bergkvist när han skriver: God, näringsriktig mat som uppskattas av matgästerna - det är en tuff men högst realistisk målsättning för varenda skola i vårt land år 2011. WORD!
Vi är några föräldrar på Lidingö som vill att våra barn ska serveras näringsriktig och god lunchmat inom angiven budget med så låg miljöbelastning som möjligt. Den ska vara tillagad av bra råvaror och i möjligaste mån fri från tillsatsämnen.