onsdag 4 november 2009

Lunchrapport från Käppala skola


Som engagerad mamma gjorde jag ett spontan besök på Käppala Skola innan höstlovet och åt en ”näringsriktig” måltid med min yngsta dotter – vitt hamburgerbröd med uppvärmd hamburgare. Tomat och rödlök lyste med sin frånvaro på samliga barns tallrikar och istället var det en halvdeciliter ketchup som satte ”lite extra krydda” på deras måltid. En tanke hos mig var att ”jag hoppas de fyra tidigare måltiderna under veckan var mer näringsriktig”………...ska tillägga att det faktiskt serverades potatisklyftor till men kanske var de lite för torra och skrumpna eftersom de inte var så populära vid mitt bord?

Jag vill inte vara orättvis mot ISS som serverar på min skola men helt säkert är att
de kan göra mycket bättre mat än den som är idag och allra helst finns en önskan hos
mig att den lagas från grunden i skolans egna kök och det ska väl gå år 2009?


Helena Ståhl är egenföretagare och mamma till tre barn, 8 år, 6 år och 1,5 år. Hon har intresserat följt matdebatten de senaste åren och har sedan båda äldsta barnen börjat skolan engagerat sig i skolmatsfrågan. Se även artikel i veckans Mitt i.

2 kommentarer:

 1. Hej

  Jag håller helt med dig om att maten ska tillagas i skolans egna kök. Detta är Vänsterpartiets huvudfråga i skolmatsdebatten. Så vårt ställningstagande:
  http://braskolmat.blogspot.com/2009/10/vansterpartiet-vi-anser-att-kvaliteten.html

  Mvh
  /Jonas Lundgren
  Kultur och ungdomspolitisk talesperson
  Vänsterpartiet Lidingö
  Ledamot av Kulturpolitiska Utskottet
  Vänsterpartiet Storstockholm

  SvaraRadera
 2. Maten är under all kritik i Käppala skola!! Båda mina söner klagar ofta över maten och ingen av dom är kräsna när det gäller mat. Varför inte tillaga vanlig husmanskost istället för all denna utländska mat som ingen verkar gilla av barnen? Sen är det väl inte ISS som levererar maten till Käppala utan det är väl Sodexo som lev idag 2014....

  SvaraRadera