söndag 29 november 2009

TEST: 100 skolkök på ett år.
Fick ett tips i veckan av Fredrik Modén om denne orädde bloggare. Pär Bergkvist heter han och skriver så här på bloggen om sin uppgift:Jag erkänner att det är en konstig idé, att prova 100 skolkök under ett år. Det var en av mina döttrar som kom med idén; “Pappa, du kan väl prova vår skolmat istället för att åka omkring och äta på alla lyxkrogar.” Sagt och gjort. Syftet är att skapa en dialog kring skolmaten i Sverige. Jag tänker inte bara ägna mig åt negativ kritik och gnäll, jag tänker berömma och entusiasmera; försöka lyfta fram goda exempel från skolkök som går sina egna vägar, som lyssnar på barn istället för politiker och som drivs av en passion för att laga riktigt god mat. Jag vet att det finns tusentals eldsjälar därute; som trots tidspress, besparingskrav och brutal byråkrati har nöjda och glada gäster dag efter dag. Det är den maten och de människorna som ska fylla den här bloggen. Nu kör vi!
Oemotståndligt roligt och bra. Jag följer den varje dag. Gör det du med! Bloggen hitar du här.
// Johan
PS. Pär. Om du läser detta så vore det underbart om du kan komma hit till Lidingö. Vill du ha en formell inbjudan? Maila mig på grafstrom[at]gmail.com DS.


UPPDATERING: Har skickat en förfrågan till samtliga leverantörer av skolmat på Lidingö, Sodexo, ISS och Svarta lådan och inte hört ett knysst ännu... De är förbaskat dåliga att svara på mail.


UPPDATERING 2: Nu har Svarta lådan bjudit in Pär till Futuraskolan. Ska bli spännande mer en rapport därifrån. Hoppas ISS och Sodexo hakar på också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar