måndag 19 oktober 2009

Det ringer föräldrar till mig!

Det är helt fantastiskt men de senaste veckorna så ringer och mailar föräldrar till mig och vill engagera sig för förbättrad skolmat. De flesta har redan varit engagerade i frågan under lång tid men jobbat lokalt i sina skolor.
Alla är eniga - bort med hel- och halvfabrikat! Alla tycker att det är svårt att få information om maten. Alla tycker att industritillverkad mat är likställt med låg kvalitet. Alla är oroliga för hur barnen ska orka skoldagen med tomma kalorier och transfetter i magen.

Kanske var det tur att mina barns skolledning är så totalt ointresserade av matfrågan att jag blev tvungen att direkt vända mig till matleverantörerna, tjänstemännen på kommunen och politikerna. Resultatet har ju blivit denna blogg, vår namninsamling och att ordet går.
Vi håller på att sätta upp lite lappar om vår blogg på skolor och busshållplatser runt om på ön. Hör av er om ni vill hjälpa till så kan ni få pdf för utskrift. Det finns även utskrivna att få av mig. Vi skulle vilja ha en diger namnlista att lämna över till våra kära politiker.

5 kommentarer:

 1. Har ni sett att Camilla Sparring och Matupproret fått ett stipendium från dr Dahlqvists fond, på 30 000 kronor för sin kamp om bättre skolmat och äldremat?

  http://www.camillasmatuppror.se/

  http://www.doktordahlqvist.nu/#aktuellt

  http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/?anchor=kostr%C3%A5d_f%C3%B6r_barn

  Grattis till Camilla!

  /En förälder

  SvaraRadera
 2. Länk är nu lagd från Visit Lidingö, Lidingös besöksportal, till Bra skolmat.
  http://www.visitlidingo.se/bloggar-om-till-och-fran-lidingoe

  SvaraRadera
 3. Det finns all anledning att informera sig när det gäller barn, hälsa och skolmat.

  Så här tycker dr Dahlqvist:
  http://st.nu/opinion/ordetfritt/1.1167713

  /En förälder

  SvaraRadera
 4. Detta är en bra bloggare, både vad gäller skolmaten och annat.

  http://johannaskost.blogspot.com/2007/05/ppet-brev-till-landets-skolor-frskolor.html

  /En förälder

  SvaraRadera
 5. Hej En förälder.
  Toppen att du tipsar om andra bloggar som skriver i frågan. Skulle dock gärna vilja att vi håller kommentarerna till ämnet, så vi inte blir en länksamling.
  Hälsningar //
  Johan

  SvaraRadera