söndag 18 oktober 2009

Fler kommuner satsar på närodlat. Men inte Hälsans Ö.

"Fyra av tio kommuner har underlättat för lokala leverantörer att sälja närproducerad mat till skolor och äldreboenden. En av tre har också genomfört insatser för att hjälpa små producenter. En ny kartläggning visar en oväntat stor framgång för närodlad mat, med störst genomslag i Dalarna." 


Det skrev Svenska Dagbladet igår kring att allt fler kommuner satsar på maten i skolorna och i äldrevården. Vad händer på Lidingö? När jag pratade med vårt Kommunalråd Paul Lindqvist (M) i torsdags så menade han att frågan inte är så viktig att han engagerar sig utan hänvisar till Utbildningsnämndens ordf Gunnel Eklöf (FP). Han tycker också att namninsamlingen saknar legitimitet eftersom den är gjord på nätet. Så var det med det.

2 kommentarer:

 1. Hej

  Det finns en tendens att man på totalt ovesäntliga vis försöker ta sig ur olika knipor. Jag personligen tycker att Paul Lindquists åsikt att namninsamlingar från internet saknar legetimitet är löjligt. Det finns en tendens till dubbelmoral. Moderaterna som aldrig har haft något större engagemang för fackförbunden tillmäter dessa en enorm vikt om man tycker att de gagnar partiet. När Lärarförbunder presentarade en undersökning som visade att Lidingö hade Stockholms båsta skolor blev således fackförbunden något som man tillskrev stor legetimitet. Vi får se vad man säger imorgon, tisdagen den 19 oktober, så Transportarbetarförbundet håller en manifestation utanför Lidingö Stadshus på grund av Lidingö kommuns intresse för att upphandla tjänster i sopåkning från ett företag som kommer att utfärda en lönesänkning för sopåkarna. Gissningsvis är facket då en "djävulens organisation". För den som är intresserad kan man läsa mer om händelserna runt sopåkeritjänstupphandlingen på www.vansterpartiet.se/lidingo .

  Vad gäller Hälsans ö, är detta en målsättning som är god för Lidingö. Vi bör ha en sådan målsättning och ett sådant mantra. Men vi lever inte helt och hållet upp till det målet. Detta är riktigt illa. Närproducerad och näringsriktig mat tillagad på plats i skolköket är en förutsättning för att eleverna i Lidingös skolor ska kunna få ut mesta möjliga av sin utbildning. Uppenbarligen är det ingen fråga som Moderata Samlinspartiet prioriterar. Detta kanske leder till att nästa undersökning från lörarförbundet inte uppmärksammas positivt av Paul Lidngquist om Lidingö tappar sin förstaplats bland Stockholms kommuner...

  /Jonas Lundgren
  Talesperson i Kultur- och ungdomsfrågor
  Vänsterpartiet Lidingö

  SvaraRadera
 2. Okej, då blir det nya tag mot politikerna. Om inte lokalpolitiker vill lyssna seriöst så tar vi det direkt till resp. parti i riksdagen.

  I kommunalvalet nästa år blir det förändringar med andra ord.

  /En förälder

  SvaraRadera